"Een feest maken is een feest hebben."

Dat is het motto van de te Haarlem (Holland) gevestigde akoestische klezmerband "The Klezmerantics". Deze klezmerband is in 1993 opgericht en bestaat uit een pool van de beste klezmermuzikanten en staat garant voor kwaliteit en gezelligheid.

De optredens van de Klezmerantics zijn voornamelijk in Nederland, Belgiƫ en Duitsland maar incidenteel ook daarbuiten.

Door het uitgebreide klezmer- en aanverwant repertoire kan deze haarlemse klezmerband DE sfeer brengen bij receptie, bruiloft, feest of concert (Italiaanse bruiloft). Ook geschikt als looporkest bij bijvoorbeeld bruiloftbegeleiding.

Vanwege dit veelzijdige repertoire is deze klezmerband dan ook een graag geziene formatie bij feesten en recepties, tijdens bijzondere gelegenheden, zoals bruiloften, Bar- en Bat-Mitzvoth, verjaardagen, jubilea, enz.

In aangepaste vorm is klezmer tevens geschikt bij uitvaart, begrafenis of herdenking. Klezmer is de van oorsprong joodse feest-, bruiloft- en dansmuziek uit de Oost-Europese Jiddische cultuur. Klezmer is een bloeiende tak van de wereldmuziek, die niet aan een streek of nationaliteit is gebonden.

De Klezmerantics is een 6- persoonsformatie onder leiding van Quido Put De bezetting van de klezmerband is: accordeon, klarinet, viool/trompet, trombone/gitaar, contrabas en slagwerk. Voor kleinere gezelschappen is een bezetting van de Klezmer antics vanaf 2 personen mogelijk.

Jack Spijkerman: "VANDAAG IS HET FEEST EN MORGEN OOK."

JIDDISCH SPREEKWOORD: As dos meydl kon nit tantsn, zogt zi -- di klezmer kenen nit shpiln.

Eenmaal klezmer gehoord: voor altijd verloren.....

Klezmermuziek eindigt niet bij het spelen van de laatste noten!

© Klezmer.be | Telefoonnummer: +031 (0)23 531 31 71 | Emailadres: quidoput@planet.nl

© Klezmer.be | Telefoonnummer: +031 (0)23 531 31 71 | Emailadres: quidoput@planet.nl

© Klezmer.be
Telefoonnummer: +031 (0)23 531 31 71
Emailadres: quidoput@planet.nl